dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "semnal de alarma"

Că românul este gurmand din fire toată lumea o ştie, dar că mâncarea pe care o preferă este pe cât de gustoasă, pe atât de periculoasă, puţini conştientizează. De Paște, pe fiecare masă se vor găsi preparatele tradiționale precum ouăle roșii, sărmăluțele, drobul și friptura de miel. Medicii trag semnale de alarmă, pentru ca masa de sărbători să fie un motiv de bucurie, nu unul de mers la medic.

Inconștiență sau nepăsare? Nu puțini sunt constănțenii care se plimbă nonșalant prin aglomerație fără mască de protecție. Mulți sunt și cei care poartă masca sub nas sau sub bărbie, iar când li se atrage atenția asupra nerespectării măsurilor de prevenție, vin cu argumente puerile. „Nu este momentul să lăsăm garda jos”, atenționează medicii.

Trei luni ne mai despart de noul sezon estival la malul mării, însă plajele nu par să fie pregătite să își primească turiștii. Zeci de mii de deșeuri menajere, obiecte vestimentare și alte recipiente din aluminiu și plastic zac pe nisip, la doi pași de mal. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la măștile chirurgicale care au ajuns în topul celor mai întâlnite deșeuri de pe nisip. Acestea fie sunt aruncate de mâna omului, fie sunt aduse la mal de valurile mării.

Trei luni în care au folosit în permanență telefonul, laptopul sau tableta. Elevii au petrecut de până la cinci ori mai mult timp în fața unui ecran. Școala online a fost mediul propice pentru dezvoltarea acestei dependențe. O parte din elevi au revenit în bănci, însă specialiștii sunt îngrijorați că tinerii se vor readapta mai greu la ceea ce a fost înainte de pandemie.

Trei sferturi dintre români stau pe social media pentru a urmări postările prietenilor. Este rezultatul unui studiu care arată impactul rețelelor de socializare asupra oamenilor. Tinerii petrec cel mai mult timp pe internet, fie că postează, comunică sau urmăresc profilurile prietenilor. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că această activitate poate fi dăunătoare, mai ales pentru adolescenții care își petrec o bună parte din zi pe internet.

Răceala, virusul gripal sau Covid-19 nu sunt singurele pericole din acest sezon rece. Mulți copii sunt vizați de diverse afecțiuni digestive, ce le pot aduce numeroase disconforturi. O igienă bună a mâinilor ne păzește de multe probleme.

Odată ajunși la plajă, unii părinți se relaxează prea mult și uită să stea cu ochii pe cei mici. Polițiștii au împărțit pliante și au discutat cu părinții din stațiunea Mamaia, în cadrul campaniei “Mami, știi unde sunt?”. Ei speră ca astfel părinții să fie mai vigilenți și să nu-i mai scape din ochi pe cei mici.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233